"С радио на път" - Пловдив

"ГЛОСИ"-тур "С радио на път"
Пловдив: "Четене на времето" - 06.09.2008 г.

Едно турне на Национален литературен фестивал "ГЛОСИ" и едноименните "Форум за литература и хора" и списание, посветено на 35-годишнината от създаването на Радио Благоевград


.И този кръг на турнето започна от Пловдив. И нямаше как да бъде инак. Точно на 6 септември. И докато някъде долу, в центъра на града, се "отбелязваше" националният празник, ние - застанали сред руините от "римско време" на Небет тепе, загърнахме и празника, и града, и тепетата с грижовния покров на словото. Слънцето не засвети по-ярко (нямаше и нужда), нито се затъмни (нямаше как да стане), но нашите усмивки бяха искрени и топли, и - сигурен съм - някой, там - долу, се е почувствал по-добре, без да знае защо..

На снимките:
Част от гостите и участниците при откриване на литературното
"Четене на времето"
(кадърът е събрал, от ляво на дясно - Димитър Краев, Бистра Дойчинова, Райчо Русев, Катя Белчева, Станислава Станоева, Филип Кабакян, Георги Милев, Евелина Кованджийска, Валентин Дишев, Весела Кучева, Божидар Пангелов, на "преден план" е Левена Филчева);"А сега накъде?"(вече в Стария град). Отговорът бе "Към Стара Загора!".


Видеоархив от "Четене на времето"

Левена Филчева бе доста изненадана от спонтанно възложената и мисия да открие събитието, но намери думите от които имахме нужда за едно нетържествено, но топло и наше откриване.
После думите бяха прегърнати от Райчо Русев.
Последваха го - в четенето и прегръдката - 
Станислава Станоева,
Ина Иванова,
Божидар Пангелов,
Филип Кабакян,
Евелина Кованджийска,
Левена Филчева,
Весела Кучева,
и отново Райчо Русев - вече със свое стихотворение,
после...


Обратно към "начало"
Към следващо събитие - "Думи до поискване" и премиери в Стара Загора

Посетете страниците на новите ни проекти "Кръстопът" и "DICTUM".